Ακολουθησε μας :

Μαύρο κράνος Dexter Artemis, δοκιμασμένο και επικυρωμένο από την Gaëlle, πελάτη Motoblouz


Η μάρκα Dexter που αναπτύχθηκε από Motoblouz προσφέρει ένα νέο αρθρωτό κράνος, Ο κράνος Dexter Άρτεμις κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα. Με μια νηφάλια, κομψή εμφάνιση και αρκετά καλά μελετημένη από άποψη πρακτικότητας, ξεκινάω μια περιπέτεια φορώντας αυτό το νέο κράνος.

Κράνος Dexter Artemis: μια ανακάλυψη

Αυτό είναι ένα πρώτο για μένα. Πράγματι, δεν είχα ποτέ στην κατοχή μου αρθρωτό κράνος και είμαι πολύ περίεργος και ανυπόμονος να μπορέσω να το δοκιμάσω Dexter Artemis όλα ντυμένα με άνθρακα. Το βγάζω από το κουτί του και παρατηρώ αμέσως την ελαφρότητά του. Πράγματι, με τα 1.483 g (επαληθευμένο, για μέγεθος M), φαίνεται να είναι ένα από τα ελαφρύτερα κράνη της αγοράς (το πλεονέκτημα του άνθρακα).

Είναι μάλλον νηφάλιο αισθητικά, και αριστοκρατικό ταυτόχρονα. Το carbon του δίνει υπέροχη εμφάνιση και το μικρό κόκκινο «Χ» στο μέτωπο μου θυμίζει τον Χάρι Πότερ, είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω όλους τους κινδύνους!

Ευελιξία και προσαρμοστικότητα

Ο Dexter Artemis ξεχωρίζει για την ευελιξία του. Ένα σύστημα γρήγορης αποσυναρμολόγησης για την άχρωμη, χωρίς εργαλεία οθόνη μου επιτρέπει να εγκαταστήσω εύκολα το παρεχόμενο Pinlock, αποφεύγοντας έτσι την ομίχλη σε κρύο και υγρό καιρό. Επιπλέον, το πλήρως αφαιρούμενο και πλενόμενο κρύο εσωτερικό του εξασφαλίζει άψογη υγιεινή και το διατηρεί φρέσκο ​​και καθαρό μετά από κάθε μεγάλη έξοδο. Άλλα αφαιρούμενα στοιχεία: μάσκα μύτης και αντιστροβιλιστική σαλιάρα. μικρά πρόσθετα που προστατεύουν από τις κακές καιρικές συνθήκες και τα εξωτερικά στοιχεία διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση άνεσης.

Σημειώστε ότι το κράνος έχει προδιάθεση για λήψη ενός συστήματος επικοινωνίας Bluetooth: το Dexter d1 solo επίσης διαθέσιμο σε DUO.

Παρατηρώ δύο μικρά σχέδια που αναπαριστούν γυαλιά σε κάθε πλευρά των μαξιλαριών των μάγουλων: αυτοί είναι χώροι που διευκολύνουν το πέρασμα των βραχιόνων των γυαλιών. Καλή σκέψη !

Τοποθεσίες που διευκολύνουν τη διέλευση των βραχιόνων γυαλιών

Στη σέλα

Εκμεταλλεύομαι τον ήπιο και δροσερό καιρό για να δοκιμάσω αυτό το νέο κράνος Dexter. Γλιστράει εύκολα και είναι μάλλον άνετο, οφείλω να ομολογήσω, με τους μικρούς μαλακούς αφρούς του. Στη συνέχεια σηκώνω το προστατευτικό του πηγουνιού λειτουργώντας το σύστημα ανοίγματος στο μπροστινό μέρος του κράνους με τον αντίχειρά μου (ανοίγει τέλεια στις 90 μοίρες). Κλειδώνω το λουρί για το πηγούνι του κράνους χρησιμοποιώντας τη μικρομετρική μεταλλική πόρπη (είναι ένα απλό και ακριβές σύστημα κλεισίματος και ρύθμισης χρησιμοποιώντας μια οδοντωτή γλωττίδα, όπως στις μπότες του σκι), διπλώνω το προστατευτικό του πηγουνιού και εδώ πηγαίνω στο roadster μου για ένα μικρή εξοχική βόλτα.

μικρομετρική πόρπη: Σύστημα κλεισίματος κράνους Dexter Artemis
Η μεταλλική μικρομετρική πόρπη

Αυτός είναι κράνος αυτιά !

AIE Aie Aie, μετά από 50 km/h, νιώθω ήδη τον άνεμο να μπαίνει ορμητικά στο κράνος και ένας δυσάρεστος θόρυβος αρχίζει να αισθάνομαι όλο και περισσότερο όσο αυξάνεται η ταχύτητά μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κράνος έχει αντιανεμικό πτερύγιο, το οποίο υποτίθεται ότι μειώνει αποτελεσματικά τον θόρυβο του ανέμου και των εξωτερικών στοιχείων. Μετά από 90 χλμ./ώρα λέω στον εαυτό μου ότι οι ωτοασπίδες γίνονται όντως απαραίτητες... Δεν τολμώ καν να πάρω τον αυτοκινητόδρομο γιατί στα 130 χλμ./ώρα πρέπει να είναι αφόρητη. Φτάνω στην πόλη και εγκαθιστώ με 50 km/h, εκτιμώ την ηρεμία που επιστράφηκε. Σηκώνω το προστατευτικό του πηγουνιού χωρίς πρόβλημα, ακόμα και με τα χειμωνιάτικα γάντια μου. Η αίσθηση είναι μάλλον ευχάριστη, με το πρόσωπό σου στον αέρα παρά το κρύο, έχεις την εντύπωση ότι είσαι σε κάμπριο.

Ας αερίσουμε!

Ο κράνος Dexter Άρτεμις έχει 2 αερισμούς που κλείνουν: έναν στο ύψος του πηγουνιού και έναν στο πάνω μέρος του κράνους. Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα πολύ να ενεργοποιήσω το μπροστινό για να το κλείσω: αντιστέκεται, μου γλιστράει το γάντι πάνω του. Από την άλλη, καμία δυσκολία για τον παραπάνω, ακόμα και κατά την κύλιση. Ένας σταθερός αεραγωγός βρίσκεται επίσης στο πίσω μέρος του κράνους.

Μπορώ να νιώσω ελαφρώς τη ροή του αέρα όταν οι αεραγωγοί είναι ανοιχτοί, αλλά δεν είναι εμφανές. Για να δούμε πότε κάνει πολύ ζέστη.

Πανοραμική όραση

το κράνος Dexter Artemis δοκιμάστηκε στα χωράφια!

Το άνοιγμα του κράνος Dexter Άρτεμις προσφέρει πολύ καλή γωνία θέασης, τόσο σε πλάτος όσο και σε ύψος. Η άχρωμη, αντιχαρακτική οθόνη προσφέρει μια καθαρή, πανοραμική θέα του τοπίου, κάτι που είναι πολύ πρακτικό όταν προσπερνάτε (αυτό αποφεύγει να γυρίσετε τον κορμό σας για να δείτε τι βρίσκεται στο τυφλό σημείο).

Ο ήλιος βγαίνει και αποφασίζω να ενεργοποιήσω το αντηλιακό χρησιμοποιώντας ένα κουμπί στην αριστερή πλευρά του κράνους. Όλα λειτουργούν καλά, εκτός από το ότι η κοπή που αφήνει χώρο για τη μικρή μου μύτη σχεδόν με κάνει σταυρομάτια. Πράγματι, αυτό είναι στο οπτικό μου πεδίο, δεν κατεβαίνει αρκετά. Καταλήγω να το συνηθίσω στο υπόλοιπο ταξίδι μου, αλλά ομολογώ ότι δεν είναι πολύ ευχάριστο...

Κουμπί για ενεργοποίηση του αντηλιακού

Εγγυημένη ασφάλεια

Ο Dexter Artemis συμμορφώνεται με το πρότυπο έγκρισης 22.06. έχει δηλαδή υποβληθεί σε αρκετές δοκιμές αντοχής, στιβαρότητας και πολύ αυστηρότερες απαιτήσεις από το προηγούμενο πρότυπο 22.05. Για να μάθετε περισσότερα, μη διστάσετε να διαβάσετε το άρθρο μας στο Πρότυπο ECE 22.06.

Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί με επένδυση EPS πολλαπλής πυκνότητας, όπου το πολυστυρένιο απορροφά κραδασμούς με ποικίλες πυκνότητες ανάλογα με τις περιοχές που πρέπει να προστατευτούν. Ένα σύστημα εξαγωγής αφρού εξασφαλίζει επίσης ασφάλεια. Αν και το εξωτερικό κέλυφος κατανέμει το κρουστικό κύμα, η κύρια απόσβεση παρέχεται από το εσωτερικό κέλυφος διογκωμένης πολυστερίνης (EPS). Αυτό το μη ελαστικό υλικό απορροφά τις κρούσεις αλλά δεν επιστρέφει στο αρχικό του σχήμα, απαιτώντας έτσι την αντικατάσταση του κράνους μετά από κρούση για να εγγυηθεί τη βέλτιστη προστασία. Είναι λίγο τεχνικό αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις σε τι βάζεις το κεφάλι σου!

σώμα με σώμα με το κράνος Dexter Artemis

Βρέχει βρέχει Dexter ...

Η πρόγνωση του καιρού μου έδωσε πολλές βροχερές μέρες, οι οποίες μου επέτρεψαν να δοκιμάσω την αδιαβροχοποίηση του Dexter Artemis. Προσφέρει πράγματι αξιόπιστη προστασία από καλά, μακράς διάρκειας ντους! Χάρη στις αεροστεγείς στεγανοποιήσεις, την οθόνη Pinlock και τους αερισμούς, μπόρεσα να απολαύσω μια άνετη βόλτα χωρίς φόβο για κακοκαιρία. Η ορατότητα παραμένει καθαρή και εγγυάται ασφαλή και ευχάριστη οδήγηση ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

επιστρέψτε σε μια πλήρη δοκιμή αυτού του κράνους Dexter Artemis στο Hauts de France

Δείτε το φύλλο προϊόντος

Ηχομόνωση1
Εξαερισμός4
Ανεση5
Βάρος5
Σχέση ποιότητας και τιμής4.5
Οπτικό πεδίο4.5

Η γνώμη μου: ένα modular που συνδυάζει αισθητική και ευελιξία!

Με έξυπνα χαρακτηριστικά όπως αφαιρούμενο εσωτερικό, αντηλιακό, αντιστροβιλιστική σαλιάρα και κάλυμμα μύτης, αφαιρούμενα, απλοποιημένα περάσματα για τους κροτάφους των γυαλιών και δυνατότητα εξοπλισμού με ενδοεπικοινωνία, αυτό το κράνος Dexter Artemis έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται τις ανάγκες μας... στην πόλη. Πολύ θορυβώδες από τα 50 km/h, είναι ιδανικό για τον ποδηλάτη πόλης σε κάτι παραπάνω από λογική τιμή. Η carbon όψη του προσφέρει πολύ όμορφη αισθητική και πολύ σωστό βάρος για την κατηγορία του.
4

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας