Ακολουθησε μας :

Cross Airoh Twist 2.0, δοκιμασμένο και επικυρωμένο από την Mathilde, πελάτη Motoblouz


Είμαι θαυμαστής Airoh . Ταξίδεψα 40.000 χιλιόμετρα με το Κράνος Airoh Commander Carbon στο κεφάλι μου, και ποτέ δεν με απέτυχε. Το βρίσκω απλά τέλειο. Επομένως, είναι πολύ θετικό ότι το δοκίμασα αυτό Κράνος Airoh Twist 2.0 cross. Ετυμηγορία? Είναι διαφορετικός! Και σίγουρα cross .

Ένα cross κράνος πάνω από όλα

Σημείωση: η αγάπη μου για μάρκα Airoh ώθησε την επιλογή μου προς Κράνος Airoh Twist 2.0 cross. Με άλλα λόγια, δεν μελέτησα το φύλλο προϊόντος για τρεις ώρες? το απλό όνομα Airoh ώθησε την απόφασή μου. Λάθος ! Αυτή είναι μια υπενθύμιση να διαβάζετε πάντα ένα φύλλο προϊόντος πριν ξεκινήσετε. Γιατί εκεί εμφανίζονται βασικά στοιχεία και μπορούν να αλλάξουν σημαντικά την εμπειρία σας 😉

Χωρίς οθόνη, καλός αερισμός

Premier στοιχείο που δεν είχα δώσει σημασία ήταν η οθόνη: η Κράνος Airoh Twist 2.0 cross δεν το έχει. Είναι ένα πραγματικό cross κράνος, διατίθεται χωρίς διάφανη οθόνη ή αντηλιακό. Δεν υπάρχει επιλογή, θα πρέπει να επενδύσετε σε μια καλή μάσκα (ή να οδηγήσετε με κλειστά μάτια λόγω ταχύτητας, ήλιου, ιπτάμενων ζώων).

Αυτό το "χωρίς οθόνη" έκανε τις πρώτες μέρες των δοκιμών αρκετά δύσκολες γιατί απλά δεν ήμουν εξοπλισμένος. Και αν έχουμε συνηθίσει να χτυπάμε τις πίστες, αυτό δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη τις πρώτες ημέρες δοκιμών αυτού του κράνους, οι οποίες ήταν πραγματικά επικεντρωμένες στον «δρόμο». Μπορώ λοιπόν να βεβαιώσω χωρίς να κάνω λάθος: το Κράνος Airoh Twist 2.0 cross δεν είναι κράνος δρόμου. Είναι ένα cross κράνος, για χρήση όταν βγαίνετε εκτός δρόμου. Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν έχει οθόνη είναι μια σκόπιμη επιλογή: το κάνει πολύ πιο ελαφρύ (θα επανέλθουμε σε αυτό παρακάτω).

Σημείωση: Κάπου διάβασα ότι η ιταλική μάρκα Airoh προσφέρει στην πραγματικότητα δύο τύπους κρανών, κράνη εκτός δρόμου και κράνη στο δρόμο. Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε το σωστό!

Το οπτικό πεδίο είναι σαφώς καλό, αφού καμία οθόνη ή γυαλιά ηλίου δεν εμποδίζουν τη θέα. Ωστόσο, θα καθοριστεί από τη μάσκα που θα επιλέξετε. Όπως και το κράνος, θυμηθείτε να επιλέξετε τη μάσκα σας προσεκτικά. Επέλεξα το Shot Iris 2.0 cross mask : ο συνδυασμός των δύο, μάσκα + κράνος Airoh cross , προσφέρει καλό αποτέλεσμα. Πιο άνετο, ακόμα και για το δρόμο, ελαφρύ, αεριζόμενο.

Η λεπτή αποστολή της ενδοεπικοινωνίας

Μια άλλη πρόκληση, λοιπόν, χωρίς οθόνη: αναπόφευκτα ο αέρας θα εισχωρήσει στο κράνος κάνοντας την επικοινωνία με μια ενδοεπικοινωνία λίγο πιο περίπλοκη... Στην πραγματικότητα, έχουμε συνηθίσει να οδηγούμε με ενδοεπικοινωνία, ο Max και εγώ. Τόσο πρακτικό για ανακούφιση από την πλήξη σε μεγάλους δρόμους όσο και για καλύτερη επικοινωνία όταν βγαίνετε εκτός δρόμου. Αν και είναι ενσωματωμένο όσο καλύτερα μπορούσα στο μπροστινό μέρος των ακουστικών, το μικρόφωνό μου τείνει να λαμβάνει όλο τον περιβάλλοντα θόρυβο. Η επικοινωνία δεν είναι εξαιρετική, αλλά και πάλι, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου του προορισμού της.

δοκιμάζοντας το κράνος Airoh Twist σε μονοπάτια εκτός δρόμου

Πιάστηκε στον άνεμο

Μια άλλη συνέπεια της έλλειψης οθόνης: επικίνδυνη αντίσταση ανέμου στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό το κράνος έχει περιορισμένη χρήση εκτός δρόμου, σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους ή στο κέντρο της πόλης. Αυτό δεν είναι ένα κράνος για οδήγηση για ώρες ή με πλήρη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο.

Ποιότητα airoh

Αν και αυτές οι λεπτομέρειες αλλάζουν την εμπειρία μου, ειδικά σε σχέση με τον Διοικητή, το πιστεύω Κράνος Airoh Twist 2.0 cross είναι αρκετά καλά σχεδιασμένο και σίγουρα φαίνεται καλό.

Ένα εξαιρετικά ελαφρύ κράνος

Cross κράνος υποχρεώνει, είναι εξαιρετικά ελαφρύ. 1180 γραμμάρια ανακοινώθηκε στο φύλλο προϊόντος, ο λαιμός μου επιβεβαιώνει ότι δεν ζυγίζει πολύ. στο δρόμο αλλά και εκτός δρόμου, για το βάρος του, ξεχνιέται γρήγορα.

Όσον αφορά την άνεση, θα είμαι ειλικρινής, δεν το βρήκα «άνετο» τις πρώτες ώρες. Αλλά μόλις είχα κάνει 40.000 χλμ με το κράνος Commander βιδωμένο στο κεφάλι μου. Ως αποτέλεσμα, κατέληξε να πάρει το σχήμα του κρανίου μου. Οποιοδήποτε κράνος μετά από αυτό θα μπορούσε μόνο να «στερείται άνεσης». Μετά από αρκετές ώρες οδήγησης, το Twist 2.0 κερδίζει επίσης άνεση και η ποιότητα των εσωτερικών αφρού είναι ευχάριστη. Είναι επίσης αφαιρούμενα και πλένονται (ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με το κράνος που δοκιμάστηκε προηγουμένως) και μάλλον ευπρόσδεκτα δεδομένης της χρήσης του cross .

Φτερό, ποιοτικός αφρός, καλός αερισμός… Το Κράνος Airoh Twist 2.0 είναι γενικά άνετο. Τέλος, διαθέτει διπλή πόρπη D, εύκολη στη χρήση, την οποία συνηθίζεις πολύ γρήγορα.

Ένα σχέδιο που είναι ταυτόχρονα επιθετικό και αξιόλογο!

Απλώς ρίξτε μια ματιά στη σελίδα κράνη Airoh για να δείτε ότι τα παιδιά ξέρουν ένα ή δύο πράγματα για το σχεδιασμό. Μου αρέσει το σχέδιο (το μάλλον επιθετικό σχήμα των κρανών, καλοσχεδιασμένο και καθαρό) όσο και τα διακοσμητικά της μάρκας Airoh . Ολα τα cross κράνη της μάρκας έχουν στυλ. Μου άρεσε πολύ η διακόσμηση από άνθρακα στο κράνος Airoh Commander μου. Πήρα αυτό σε μαύρο ματ (μαύρο ματ στο φύλλο προϊόντος), το οποίο επίσης βρίσκω πολύ επιτυχημένο, χωρίς ελαττώματα, με τέλεια φινιρίσματα.

Το μικρό έξτρα: το προστατευτικό πηγουνιού με φίλτρο σκόνης

Το μπόνους που θα εκτιμούσαμε στους δρόμους της Λατινικής Αμερικής είναι το προστατευτικό πηγουνιού με φίλτρο σκόνης, πολύ πρακτικό στις πλαγιές. Αυτό το φίλτρο σκόνης είναι επίσης αποσπώμενο, για να καθαριστεί μετά, ένα καλό σημείο για την πλευρά εκτός δρόμου. Από την άλλη δεν έχει σαλιάρα (για να γίνει πιο ελαφρύ νομίζω). Πρέπει επομένως να χρησιμοποιείται με θερμαντήρα λαιμού το χειμώνα με κίνδυνο να κρυώσετε γρήγορα.

10/10 για το cross κράνος Airoh Twist 2.0 σε παντός εδάφους

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όταν χρησιμοποιείται στο δρόμο, αυτό το κράνος δεν είναι υπέροχο. Αλλά εκτός δρόμου, εκτός δρόμου, με κατάλληλη μάσκα, είναι κατάλληλο... Ειδικά στην τιμή που εμφανίζεται (λίγο παραπάνω από 103,33 € )! Είναι πολύ ελαφρύ, υπερ αεριζόμενο, ευχάριστο στη χρήση. Έχει καλό πρόσωπο. Ο Κράνος Airoh Twist 2.0 cross είναι πραγματικά ένα κράνος κατάλληλο για εκτός δρόμου… Με πολύ ενδιαφέρουσα σχέση ποιότητας/τιμής σε αυτή την κατηγορία.

Δυστυχώς, δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τη χρήση μου: καθημερινό κράνος δρόμου με περιστασιακές πίστες και εκτός δρόμου. Για αυτό, το κράνος Airoh Commander ταίριαζε καλύτερα.

Δείτε το φύλλο προϊόντος

Ποιότητα / Φινίρισμα 4.3
Ανεση 4.1
Εξαερισμός 5
Οπτικό πεδίο 4.3
Βάρος4.5

Γνώμη μου: σίγουρα cross κράνος!

Το κράνος Airoh Twist 2.0 cross , χωρίς γείσο, χωρίς σαλιάρα, εξαιρετικά ελαφρύ είναι σίγουρα ένα κράνος κατάλληλο για χρήση παντός εδάφους. Λάτρης cross country, θα εκτιμήσετε τη χαμηλή τιμή και την απλότητά του.
4.4

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ματθίλδη Τέι

Ανεξάρτητος συγγραφέας για 5 χρόνια, είμαι «εξαρτώμενος» ποδηλάτης εδώ και 4 χρόνια. Ναι, είμαι αυτή που μερικές φορές αποκαλούμε «σακουλάκι με άμμο», αυτή που τραβάει βίντεο ενώ ο άντρας της απολαμβάνει να καβαλάει το μηχανάκι του στους δρόμους και κάτω από τον ήλιο της Καλιφόρνια. Λάτρης των οδικών εκδρομών με μονοπάτια, είμαι επίσης λάτρης των παλιών ποδηλάτων. Το απόλυτο όνειρο; Ότι ο σύζυγός μου βλέπει τελικά την πιθανή αποπλάνηση του πλαϊνού αυτοκινήτου ή να καβαλάει τα χέρια του στο τιμόνι ενός Triumph Speed ​​Twin της ηλικίας του μπαμπά μου (1946)

Κανένα σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας